Opleiding: Eerste Hulp

”Want jij kunt het verschil maken…!”

 

Tijdens de opleiding leer je vaardigheden die je kunt toepassen bij het verlenen van eerste hulp. Met de hulp van lotusslachtoffers worden praktijk situaties realistisch nagebootst en geoefend.

De Opleiding
Deze opleiding is voor iedereen vanaf 16 jaar. Tijdens deze avonden gebruiken wij het boekje van het Oranje Kruis als leidraad in onze lessen. Ook reanimatie en het gebruik van de AED zijn onderdeel van de opleiding.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • 5 belangrijke punten
  • Flauwte
  • Stoornissen in het bewustzijn
  • Botbreuken
  • (Open)wonden
  • Brandwonden
  • Kneuzing / verstuiking
  • Reanimatie en AED

Het Examen
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Het examen wordt onder toezicht van het Oranje Kruis afgenomen door een examencommissie (bestaande uit 2 personen) en met behulp van 2 lotusslachtoffers.

Informatie

Start: 23 september 2019
Tijden:                   20.00 – 22.00 uur
Duur: 10 lesavonden á 2 uur
Inclusief: Lesmateriaal, examen, certificaat
Kosten: € 305,00 Particulier 
  € 185,00 Student 
  € 385,00 Via bedrijf 
Geldigheid: 2 jaar. (Om het jaar her certificering)

Na het examen… 
Wanneer je geslaagd bent voor het examen ontvang je het “Eenheidsdiploma EHBO”. Je bent daarmee automatisch volwaardig lid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO, afdeling Hendrik-Ido-Ambacht. Ieder jaar krijg je de mogelijkheid om 6 herhalingslessen te volgen om je kennis en vaardigheden op peil te houden. Daarnaast vindt om het jaar de verplichte her certificering plaats. Voor aanvang van het seizoen word je uitgenodigd voor de herhalingslessen. Deze vervolglessen worden in de periode van September tot oktober georganiseerd op maandag van 20.00 uur tot 22.00 uur in Cultureel Centrum Cascade.

Voorbeeld:

Mocht je in april 2019 je examen hebben behaald, dan is het mogelijk om in september direct de herhalingslessen te volgen.
Het is verstandig om in september 2020 deze herhalingslessen opnieuw te volgen. 
Daarna volgt er begin januari 2021 de her certificering. 

Heb je nog vragen, stuur gerust even een mailtje naar: secretaris@ehbohia.nl

Klik hier op je in te schrijven